Dietist

Voedingsadvies op maat

Je kunt bij Colourful Changes terecht met de meest uiteenlopende vragen over voeding en leefstijl. Samen bepalen wij de strategie om zo het gewenste doel te bereiken. Er is aandacht voor voeding, leefstijl en de persoonlijke situatie. Een advies op maat wordt gegeven, waar jij op eigen tempo écht verder mee kan en resultaat mee kan boeken, hoe fijn is dat? Uiteraard is er aandacht voor onderliggende gedachtes, overtuigingen en patronen. Aandacht hiervoor is van belang, omdat gedachtes, overtuigingen en patronen invloed hebben op het eetgedrag en de leefstijl. Coaching is daarom een belangrijk onderdeel van het voedingsadvies. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Dietist voor volwassenen

Tijdens intake en gedurende de begeleiding wordt er gekeken naar de voorgeschiedenis en worden de al bekende valkuilen (triggers) besproken. Vervolgens gaan we samen kijken naar de voordelen voor een gezondere leefstijl. Door stil te staan bij zowel de triggers als de motivatie komt er ruimte voor gedragsverandering. Gedragsverandering is essentieel bij het behalen en bereiken van gewenste resultaat.

Dietist voor kinderen

Vanaf vier jaar is ieder kind welkom bij ons. Er wordt gekeken wat het kind nodig heeft. Kinderen zijn in de groei en hebben een grote variatie aan producten nodig. Door te focussen op andere productkeuzes en meer beweging kan er een gezond resultaat bereikt worden. Bij overgewicht ligt de focus is dus niet op gewichtsverlies, maar gewichtsbehoud, terwijl de lengte van het kind toeneemt. Op deze manier wordt een gezond gewicht bereikt. Bij het begeleiden van kinderen is er zeer veel aandacht voor de emotionele en sociale impact van diëtistische begeleiding. Ook gaat de diëtist in gesprek met het kind hoe hij/zij zich voelt ten aanzien van leeftijdsgenootjes, het gezin en andere mensen in zijn of haar leven.

Bij de begeleiding van kinderen worden ouders altijd meegenomen in het proces. Het goede voorbeeld geven helpt een kind enorm, en als ouder heb je een belangrijke taak om je kind bij te staan op sociaal emotioneel vlak.