Werkwijze

Eetstoornissen en Eetproblematiek

Als (ortho-)pedagoog merkte Evalien dat er bij ouders, kind en jongere behoefte is aan ondersteuning op het gebied van voeding en de relatie met voeding. Vanuit deze behoefte eigen interesse voor voeding, is Evalien inmiddels geregistreerd diëtist. Door de unieke combinatie van pedagogiek en diëtetiek bezit zij over de juiste tools om de gewenste stappen te kunnen zetten en samen met cliënten blijvend resultaat te boeken.

Inmiddels heeft Evalien als eetstoornis coach honderden mensen, en hun naasten zowel nationaal als internationaal geholpen om af te komen van zijn/haar eetprobleem of eetstoornis.

 

 

Opvoeding, preventie & programma’s

Met behulp van de verschillende programma’s die Colourful Changes te bieden heeft wordt er gehoor gegeven aan tal van opvoeding en communicatie vragen. Naar mijn mening ligt de basis voor het kunnen ontwikkelen en bereiken van volledig potentieel bij kennis hebben hoe je dit kan bereiken en vasthouden

En je kind leren wat geluk, liefdevolle effectieve communicatie is en hoe je dit voor jezelf creëert, is het mooiste cadeau dat je als ouder zelf aan je kind kan geven. Een investering die een leven lang rendement geeft. 

 

 

Een eetstoornis gaat niet over eten

Ken je dat, het constant plannen van je dag? Tot aan de minuut alles gepland: school, werk, sociale dingetjes, iets voor andere mensen doen? Vanaf het moment dat je opstaat die planning achterna rennen, want het moet en zou vandaag, en het moet en zal beter dan gisteren. Het ‘eisenlijstje’ wordt steeds langer, het is nooit goed genoeg voor je. Tijd om op de rem te trappen! Want wacht eens even je hebt ook nog jezelf, je meest kostbare bezit welke je nodig hebt om: te zijn en te leven.

Je bevrijdt voelen van deze dwang naar perfectie, hoe fijn zou dat zijn? Jouw lijf en jouw ziel zijn de motor van alles wat jij dagelijks doet, hier zorg voor dragen is essentieel. Het leven is te kostbaar om in een waas of als nummertje op een to do list aan je voorbij te laten gaan. Voelen, doen, liefhebben en beleven hoort er allemaal bij, en wat is het leven vol emotie mooi. De eetstoornis, die dwang naar perfectie moet nu afgelopen zijn. Graag help ik jou om die oerkracht die jij in je hebt, om te zetten naar iets positiefs: afkomen van die eetstoornis. Het geluk ligt aan je voeten, je hoeft het alleen nog op te rapen.

Dit vind ik belangrijk
Wil jij dit ook ? Neem dan direct contact op

– Zelfvertrouwen
-Zelfliefde
– grenzen aangeven
– je eigen leven leven
– denken in mogelijkheden en oplossingen
– humor
– gelijkwaardigheid
– respect voor jezelf, mens, dier en natuur
– leren op jouw manier en op jouw tempo
– eerlijkheid en openheid